De Aaftrap – Nummer 13


headerminif

logoivszwartDe Aaftrap nr. 13logoivszwart

In dit clubblad
De vrijwilliger 1

   Voorwoord

Jacco voorwoordNummer 13 van de Aaftrap, we kunnen terugkijken op een leuk sinterklaasfeest voor de kleinsten. Ook de spelregeldag voor de B en C1 jeugd was geslaagd en interessant. Het tafelvoetbaltoernooi was weer spannend en het was een gezellige dag en avond. Natuurlijk onze dank aan Topper voor het sponsoren van de voetbaltafels. Ook het indoor Soccer in Nederweert mocht ook dit jaar weer niet ontbreken, zo hebben de kids tijdens de winterstop toch nog een balletje kunnen trappen wat ook bij iedereen in goede aarde viel. Het nieuwe voetbalseizoen gaat gelukkig weer binnenkort van start en ook zijn de trainingen inmiddels alweer begonnen. We willen het clubblad gaan uitbreiden met informatie voor de senioren zodat ook zij artikeltjes kunnen aanleveren voor alle gebeurtenissen die plaatsvinden. Als er nog ideeën hierover zijn, zijn deze van harte welkom. Rest me nog jullie weer veel leesplezier toe te wensen!

 

Jacco Teeuwen

  De vrijwilliger in het zonnetje 1
In elk clubblad nemen we een interview af met vrijwilligers of leden van IVS. Dit keer is Richard Wesche aan de beurt, jeugdleider van de E1 jeugd van IVS.
Richard Wesche
Wat zijn je hobby’s?
Mijn grootste hobby is voetbal. Maar door een zware knieblessure, op vrij jonge leeftijd, is dit helaas alleen nog maar passief en natuurlijk een beetje actief als leider/trainer van IVS E1. Naast het voetbal ben ik lid van de schutterij van Nattenhoven.
Wat is je beroep?
Ik ben supervisor (hoofdbeveiliger) bij G4S aviation security.
Waar ben je werkzaam?
Namens G4S ben ik werkzaam op de luchthavens Maastricht Aachen airport en op Eindhoven airport. Op beide luchthavens werk ik als leidinggevende mee aan de securitycheck en geef ik leiding aan alle andere voorkomende werkzaamheden op het gebied van security. En op een luchthaven is dat heel divers. 
Wat is je leeftijd?
Ik ben 47 jaar jong.
Wat is je sterrenbeeld?
Ik ben een vis.
Wat is je favoriete eten?
Je mag me wakker maken voor Spaanse tapas. Maar een Griekse schotel sla ik ook niet af.
Wat is je beste eigenschap?
Ik ben een pietje precies en wil graag altijd alles tot in de puntjes verzorgd en geregeld hebben.
Wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is eigenlijk ook wel meteen mijn slechtste. Ik verwacht misschien wel teveel dat de mensen om me heen dezelfde instelling hebben als mezelf. En dat kan natuurlijk niet.
Aan welke mensen heb je een hekel?
Aan het type “beste stuurlui staan aan wal”. 
Wat is je favoriete film?
Dit is al een hele ouwe. Namelijk Escape from Alcatraz.
Wat is je favoriete muziek?
Ik vind Coldplay geweldig. Maar een feestje met Anderkovver, Wir sind spitze of Wahnsinn is ook altijd leuk.
Wat is je favoriete tv-programma?
Voetbal International.
Wat is je mooiste ervaring?
De geboorte van onze zoon Lars.
Waar ben je bang voor?
Ik ben niet zo snel bang.
Hoe lang ben je al lid van IVS?
Dit is het derde seizoen.
Kun je je voetbalverleden beschrijven?
Als E-pupil ben ik begonnen bij De Ster in Stein. Hier heb ik tot de C gespeeld. Hierna heb ik één jaar bij Urmondia gevoetbald, waarna ik naar Haslou ben gegaan. Hier heb ik het geschopt tot enkele invalbeurten in het eerste elftal. Helaas ben ik toen geblesseerd geraakt aan mijn knie waarna ik nooit meer op hetzelfde niveau ben terug gekomen. 
Bij Haslou ben ik na anderhalf jaar lager gaan voetballen en heb ik de cursus jeugdtrainer gevolgd en ben ik enkele jaren trainer geweest van de F-, E- en D jeugd.
Hoe ben je als jeugdleider bij IVS terecht gekomen?
Via mijn zoon Lars, die destijds in de E2 speelde. Omdat één van de toenmalige trainers een keer niet kon ben ik ingevallen en nooit meer weggegaan. Maar dat kwam misschien ook wel omdat we toen meteen onze eerste overwinning behaalden, Whaha…
Waar kun je je vreselijk aan ergeren tijdens een training of wedstrijd?
Aan ouders die langs de lijn liggen te schreeuwen en zich menen te bemoeien met de scheidsrechter en het beter weten dan de (jeugd) leiders. Gelukkig gebeurt dit in Berg niet, want als dit hier zou gebeuren, stop ik direct met het leiden van de jeugd. Ja, zo hoog zit me dat.
Wat is je favoriete buitenlandse voetbalclub?
FC Barcelona. 
Wat is je favoriete voetbalclub in Nederland?
PSV.
Wat is je favoriete speler?
Ik ga voor twee kanjers, mag dat?  Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic zijn namelijk beiden toppers.
Wat is je favoriete sportprogramma?
Voetbal international.
Op welke plek buiten Nederland, zou je een jaar willen wonen?
Ik ben helemaal verliefd op Spanje. Met name in de streek rondom Valencia is het heerlijk vertoeven. 
Als je een ander beroep zou mogen kiezen, wat zou je dan worden?
In mijn huidige baan heb ik veel te maken met douanebeambten die met een speciaal opgeleide hond op zoek gaan naar drugs, papieren geld, sigaretten  enz. enz. Het is geweldig om zo’n hond aan het werk te zien.
Ik heb een hele leuke afwisselende baan, maar als ik mag kiezen kies ik voor een baan als douanebeambte met zo’n opsporingshond.
Welk tv programma zou jij meteen van het scherm afhalen?interview
Utopia en alle programma’s waar jongeren zich voor de camera laten vol lopen met alcohol en drugs.
Wat is je laatst bekeken film?
Géén idee. Ik ben al sinds jaren niet meer in een bioscoop geweest. En op tv kijk ik liever sportprogramma’s dan films. 
Wat is je laatst gelezen boek?
Vechtlust van Fernando Ricksen.
Richard bedankt voor dit interview en veel plezier en succes verder bij IVS.
Spelers van de Week
spelervandeweekfiguurtjeHieronder staan de foto’s van onze spelers van de week uit de afgelopen periode.
 7 december 2014 IVS – RKUVC 1 – 2
 Nino speler van de week
Speler van de week: Nino van Binsbergen
 Verslagen
Sinterklaasmiddag – Zaterdag 29 november 2014.
 Sint 1  Sint 2  Sint 3  Sint 4
Zaterdagmiddag 29 november heeft Sinterklaas samen met zijn Voetbal Pietjes de gezelligste voetbalclub van Berg aan de Maas en omstreken bezocht. Zij werden welkom geheten door Jeugdleider Mijnheer Jacco in het bijzijn van huidige maar ook toekomstige jeugdleden van IVS. Na een kort welkomstwoord  en een applaus voor de kampioenen van de E1, die allemaal een mooie medaille overhandigd kregen, vroeg Sinterklaas naar zijn grote boek…. maar wat bleek? Het boek was verdwenen. Paniek alom. Ruziënde Pietjes. Wie was het schuld? Wie van de Pietjes had het grote boek vergeten? Gelukkig werd Sinterklaas niet kwaad en vroeg hij kalmpjes hulp aan de kinderen toen er ineens een medewerker van Dierenpark Born binnenkwam op zoek naar Coco.  EEN ONTSNAPTE MAAR HELE LIEVE AAP. O jee…niemand had de aap gezien. Toen was er pas échte paniek. Mijnheer de Dierenverzorger gaf iedereen een banaan en de opdracht samen op zoek te gaan naar Coco. Hij moest nog ergens in de buurt zijn. 
 Sint 5 Sint 6  Sint 7 Sint 8
Hij had vandaag nog niks gegeten. Coco houdt heel erg van bananen en als hij een banaan rook….was hij verkocht. Dus jassen aan…..en naar buiten allemaal. Iedereen deed mee en jawel hoor. Daar rende hij. Langs de lijn, tussen de toeschouwers  door. Wat een grappig gezicht. Coco voorop, achtervolgd door  Sinterklaas, Voetbal Pietjes, Mijnheer Jacco, IVS kindertjes en natuurlijk een fanatieke fotograaf. Dat móest op de foto. Dat zou anders niemand geloven. Wat een sensatie. Maar natuurlijk had Coco geen enkele kans met zoveel fitte voetballertjes achter zich aan. Hij vond het welletjes en gaf zich rustig over. Terwijl Coco weer veilig naar huis werd gebracht in de grote bus van Dierenpark Born door Mijnheer de Dierenverzorger kon het Sinterklaasfeest verder en was het tijd voor de kadootjes. Iedereen tevreden. Wat een belevenis voor Sinterklaas maar vooral voor Coco. Hij had de dag van zijn leven. Een bezoekje aan Sinterklaas, een rondje over het voetbalveld maar vooral hééél véél bananen. Dankjewel allemaal voor het superleuke maar vooral onvergetelijke Sinterklaasfeest bij IVS!
 Sint 9  Sint 10 Sint 11  Sint 12

Geschreven door: Patty Janssen.


Spelregeldag – zaterdag 20 december 2014.
spelregeldag 1  spelregeldag 2  spelregeldag 3 spelregeldag 4
Op zaterdag 20 december 2014 om 10.30 uur kregen de B’s en de C1 van IVS / Urmondia uitleg over spelregels en het actieplan van de KNVB tegen geweld in de kantine van v.v. IVS. Voor de tweede jaars B (lichting 1998) was deze dag eigenlijk verplicht, zodat ze na afloop hun spelregelbewijs konden halen onder begeleiding van Rob Monsma. Het spelregelbewijs is een punt uit het actieplan van de KNVB waar tweede jaars B-junioren voor moeten slagen om in het jaar 2015 nog actief te kunnen voetballen. Het zal ook een jaarlijks terugkerende dag worden, omdat de KNVB het ingevoerd heeft en een administratie bijhoudt of je je spelregelbewijs gehaald hebt of nog moet halen binnen een bepaalde termijn. Dus de consequentie(s) zijn groot. Het betreft nu de tweede jaars B, maar het kan zo zijn, dat het de KNVB na een evaluatie bevalt en dat andere leeftijdscategorieën deze verplichting krijgen opgelegd. Vandaar, dat er door de Technische Commissie besloten is om deze activiteit te organiseren aan het einde van de najaarsreeks 2014. 
De opkomst was groot en de dag werd begonnen met een korte PowerPoint presentatie over het actieplan van de KNVB 2013. De belangrijkste punten uit dit plan, waar de spelers direct mee te maken hebben zijn: de strengere controle op de spelerspassen en de uitvoering daarvan, de tien minuten tijdstraf bij de eerste gele kaart voor een junioren speler en het al genoemde spelregelbewijs voor de tweede jaars B-junioren. 
Na de PowerPoint presentatie werd er uitleg gegeven over spelregels met behulp van plaatjes en videobeelden. Tevens werden de spelers er direct bij betrokken door het stellen van vragen, bijvoorbeeld wel of geen rode kaart en waarom wel / niet. Wel of geen buitenspel, etc.. Een beetje uitlokken hoe zo’n speler ook in het veld zou reageren bij een beslissing van de scheidsrechter. Kijken hoe het gesteld was met de actuele spelregel kennis bij spelers. En dan blijkt toch, dat er anders naar spelsituaties of overtredingen wordt gekeken, na discussies, uitleg en het herhalen van videobeelden. Alle spelregels kwamen wel aan bod van de scheidsrechter tot onvoorzichtige, onbesuisde en buitensporige overtredingen. Tevens werden de nieuwste spelregelsnufjes (spuitbus) en ontwikkelingen in het voetbal (algemeen) doorgenomen. 
Na de presentatie en uitleg was er een goed verzorgde lunch met drinken (met dank aan Jacco en Yolanda) en werden sommige tweede jaars B toch wel wat zenuwachtig. Na de lunch werd er gezamenlijk nog wat proeftoetsen gemaakt met uitleg van Rob, die nog enige aandachtspunten aanstipte. Hierna mochten de C1 en 1e jaars B naar huis en konden de overige 2e jaars B aan hun toets beginnen. Uiteindelijk hebben twee spelers de toets gemaakt en zijn geslaagd voor het spelregelbewijs. Jesse Brouns, score 18/20 en Stef Vellinga, score 17/20. Ik hoop, dat de overige tweede jaars B ook voor de spelregeltoets zullen slagen, zodat iedereen gewoon aan het seizoen 2015 kan beginnen.
Ik vond het een geslaagde dag en hoop dat iedereen er wat van opgestoken heeft. Tot de volgende spelregeldag.

www.knvb.nl/watdoenwe/sportiviteitenrespect/actieplan-sportiviteit

Geschreven door: Rob Monsma.


Tafelvoetbaltoernooi – 17 januari 2015.
Zaterdag 17 januari 2015 om 14:45. Mijn zoon is zich aan het haasten om op tijd te komen voor het beruchte tafelvoetbaltoernooi van IVS. Het toernooi begint namelijk een half uur eerder vanwege de vele aanmeldingen. Maar liefst 26 jeugdteams en 20 seniorenteams gaan de strijd aan op vijf professionele Topper tafels. Voor de start van het jeugdtoernooi is duidelijk merkbaar dat hier voor de winst gespeeld gaat worden. De eerste rondes klinkt dan ook luid gejuich bij een overwinning en sommige teams druipen teleurgesteld af. Sommige wedstrijden eindigen in een monsterscore. Spannend zijn de wedstrijden die gelijk op lopen en op het scherpst van de snede worden beslist. Hier zie je de supporters dan ook verzamelen. Het kwaliteitsverschil van de teams wordt steeds duidelijker in het klassement. Halverwege de strijd is al een duidelijke afscheiding zichtbaar.  Bij de B/C jeugd maken op dat moment dan nog maar twee (van de 9) teams kans op de eindoverwinning. Ook bij de meisjes zijn dan nog twee teams in de strijd voor eerste plek. De D/E jeugd is meer aan elkaar gewaagd. Vier teams kunnen tot aan het eind zicht houden op de winst. 
 Tafelvoetbaltoernooi 2015003 Tafelvoetbaltoernooi 2015122  Tafelvoetbaltoernooi 2015132 Tafelvoetbaltoernooi 2015148
 Tafelvoetbaltoernooi 2015059  Tafelvoetbaltoernooi 2015111  Tafelvoetbaltoernooi 2015182  Tafelvoetbaltoernooi 2015184
De uiteindelijke uitslag voor de B/C jeugd: eerste plaats Sasha en Wouter, tweede plaats Levi en Luca en derde plaats Tom en Funs. Bij de meisjes: eerste plaats Quinty en Melissa, tweede plaats Naomi en Journey en de derde plaats Tessa en Puck. Bij de D/E jeugd: eerste plaats Ferdi en Arne, tweede plaats Loek en Thom en derde plaats Tjeu en Stan. 
Opvallend is dat, hoewel dit jaar nipt, Sasha en Wouter al voor de derde keer gewonnen hebben. Terwijl de senioren zich begonnen voor te bereiden op hun toernooi werden de jeugdwinnaars gehuldigd onder luid gejuich in een kantine die ondertussen behoorlijk vol was.
Tafelvoetbaltoernooi 2015009  Tafelvoetbaltoernooi 2015161  Tafelvoetbaltoernooi 2015016 Tafelvoetbaltoernooi 2015017
 Tafelvoetbaltoernooi 2015013  Tafelvoetbaltoernooi 2015014  Tafelvoetbaltoernooi 2015191  Tafelvoetbaltoernooi 2015193
Om 19:45 uur gingen de 40 volwassenen van start. Er werd gespeeld in twee poules waar zowel mannen en vrouwen in speelden. Meteen was duidelijk dat enkele teams op zeer hoog niveau speelden. De kwaliteit droop ervan af. De ervaren mannen en vrouwen tikten op de stangen om de bal in een goede positie te krijgen. Thei en Dave hadden een ongelooflijke precisie en snelheid. Na de eerste ronde was er commotie over de spelregels. Mocht er nu wel of niet met de 5 (= stang met vijf poppetjes) gescoord worden. Volgens de IVS reglementen niet maar enkele cracks beweerde van wel. Onderzoek van deze nieuwsgierige reporter heeft uitgewezen dat deze regel verschilt per regio. Over het algemeen mag in Limburg en Brabant waar met “hout” gespeeld wordt, gescoord worden met de vijf. In de Randstad is het gebruikelijk dat dit niet mag. Veel invloed op de einduitslag had dit niet. De uitslag was, van poule 1:  de eerste plaats Thei en Paul, tweede plaats Peter en Stef en de derde plaats Evert-Jan en Haluk. Poule 2: de eerste plaats Roger en Dave, tweede plaats Eric en Frank en de derde plaats Nick en Anita. Er was slechts één „poedelprijs“ en die was voor Jan en Nathalie. De rivaliteit die heerste tijdens de wedstrijden veranderde in een gezellig samenzijn daartussen en erna. Het was weer een gezellig en succesvol toernooi. Dank aan de organisatie: Jacco, Ron, Roy en Eric. En natuurlijk weer aan Topper voor het sponsoren van de voetbaltafels.
Tafelvoetbaltoernooi 2015199  Tafelvoetbaltoernooi 2015205  Tafelvoetbaltoernooi 2015056 Tafelvoetbaltoernooi 2015074
 Tafelvoetbaltoernooi 2015093  Tafelvoetbaltoernooi 2015106  Tafelvoetbaltoernooi 2015098  Tafelvoetbaltoernooi 2015108
Geschreven door: Peter Wijnen.
 Prijsvraag
prijsvraag2

Dan is het nu alweer tijd voor de bekendmaking van de uitslag van de rebus uit de vorige Aaftrap. Uit de ingestuurde oplossingen heeft de communicatiecommissie een winnaar gekozen. Niemand heeft de goede oplossing geraden! De oplossing verraden we niet, zodat de voorgaande rebus nog een keer gebruikt kan worden. De leuke prijs blijft dus liggen totdat er weer een winnaar is.

Ook dit keer is de prijsvraag weer een rebus. De oplossing kun je voor 1 april 2015 mailen naar redactie@ivsjeugd.nl. Uit alle goede oplossingen wordt er een winnaar getrokken door de Communicatie Commissie. Deze wordt bekend gemaakt in het clubblad van mei 2015 en zal zijn of haar prijs dan in ontvangst kunnen nemen.

 rebus clubblad 13

 

Wist u dat…
redactie1

Hebben jullie iets leuks te melden laat het ons dan ook weten. We willen een vaste rubriek “Wist U dat” onder de aandacht brengen, wellicht zijn hier ook leuke vermeldingen van jullie bij, nieuwtjes, gebeurtenissen, enz. Stuur deze naar de redactie op dit emailadres: redactie@ivsjeugd.nl. Alvast bedankt voor jullie medewerking en leuke ideeën zijn altijd welkom!

 

Wist u dat…
    • Er nog steeds ‘vacatures’ zijn die we het liefst door vrijwilligers ingevuld zien worden;
    • Dat er twee prinsen in onze vereniging zijn: Sandrino en Jim. Heren, van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!
    • Het volgende exemplaar van de Aaftrap een clubblad voor zowel de kinderen als de senioren zal zijn?
    • Iedereen zich binnenkort weer kan aanmelden voor het ouder/ kind paastoernooi?
 Activiteiten

80’s/90’s party met band: vrijdag 20 maart 2015.
 80-90 party 2015
Ouder/kind paastoernooi: maandag 6 april 2015.
 paastoernooi 2015
 De vrijwilliger in het zonnetje 2
Het tweede interview van dit clubblad wordt gehouden met Ivo Salden, jeugdleider van de C2 jeugd IVS/Urmondia.  
Ivo SaldenWat zijn je hobby’s?
Alles waar benzine in moet.
Wat is je beroep?  
Automonteur.
Waar ben je werkzaam?
Bij Lexus sittard.
Wat is je leeftijd?
Ik ben 43 jaar.
Wat is je sterrenbeeld?
Leeuw.
Wat is je favoriete eten?  
Bistecca, dat is een grote lap vlees op de barbeque.
Wat is je beste eigenschap?
Ik heb veel geduld.
Wat is je slechtste eigenschap?
Ik kan geen nee zeggen.
Aan welke mensen heb je een hekel?
Mensen die overal commentaar op hebben maar zelf niks doen.
Wat is je favoriete film?
Intouchables.
Wat is je favoriete muziek?
Beastie Boys.
Wat is je favoriete tv-programma?
Alles op discovery en national geographics.
Wat is je mooiste ervaring?
Mijn kinderen.
Waar ben je bang voor? 
Voor Jacco, ha ha.
Hoe lang ben je al lid van IVS?
Ongeveer twee jaar.
Kun je je voetbalverleden beschrijven? 
Ik heb mijn hele jeugd bij Urmondia doorlopen en daarna nog in het derde en het vierde elftal gespeeld voor de gezelligheid.

Hoe ben je als jeugdleider bij IVS terecht gekomen?  

Door mijn zoon Nic.
Waar kun je je vreselijk aan ergeren tijdens een training of wedstrijd?
Als er geen 100% inzet is, en overal commentaar op hebben.
Wat is je favoriete buitenlandse voetbalclub?
Real madrid.
Wat is je favoriete voetbalclub in Nederland?
Feyenoord.
Wat is je favoriete speler?  
Robben, altijd 100% inzet.
Wat is je favoriete sportprogramma?
NOS.interview
Op welke plek buiten Nederland, zou je een jaar willen wonen?
Als ik alleen was in Alaska.
Als je een ander beroep zou mogen kiezen, wat zou je dan worden?
Dan zou ik kok worden.
Welk tv programma zou jij meteen van het scherm afhalen?
Spongebob.
Wat is je laatst bekeken film?  
Guardians of the galaxy of zoiets.
Wat is je laatst gelezen boek?
Pfff,dat is te lang geleden.
Ivo bedankt voor dit interview en veel plezier en succes verder bij IVS.

Een reactie plaatsen