De Aaftrap – Nummer 14


 header
  Jacco voorwoord Voorwoord

Het veertiende clubblad is in een geheel nieuw jasje gestoken. Ook is het uitgebreid met nieuws voor de senioren, dus als je nieuws of informatie voor de leden van IVS hebt, dan stuur het door naar de redactie. Verschillende jeugdteams hebben het kampioenschap binnengehaald en verschillende zijn op het nippertje ontsnapt aan het kampioenschap. De rockavond was top met een optreden verzorgd door Kal Makûh en dj Danny. Ook het paastoernooi was weer zeer geslaagd en supergezellig. Het sportoberfest mocht helemaal niet ontbreken, een gezellige avond met de Tiroler Teufel, uitroeping van de sportman en sportvrouw en natuurlijk het Koosjiete. De schooltrainingen werden ook dit jaar weer zeer succesvol verzorgd en gelukkig werkte het weer die dag heel goed mee. Ook zijn we weer gestart met het speelgroepje. Rest mij weer jullie veel leesplezier toe te wensen.Jacco Teeuwen.

Inhoudsopgave
Vrijwilliger 1
Vroeger
Speler van de Week
Ouder-Kind Paastoernooi
80’s-90’s Party
Prijsvraag kinderen
Prijsvraag senioren
Wist u dat…
Activiteitenkalender
Vrijwilliger 2

Sponsors

advpermobil

advaelmans

advceulemans
advkidts
advomani
Verjaardagen 
Mei
03 Jelle Reintjens
07 Kevin van der Pol
11 Max van Bemmel
11 Tjeu Marx
12 Eric van Alphen
12 Mike Lemmens
16 Roger van de Honing
16 K. Scheepers
30 Huub Heffels
Juni
01 Roel van Meel
06 Roel Jacobs
08 Elle Horrichs
09 Journey Fortuin
12 Joyce Ariaans
13 Kevin van der Kruijs
14 Ruud Schell
15 Giel van Leuken
18 Mia Langerak
19 Rolf Wijnen
19 Jim Muris
21 Jean Horrichs
24 Nino van Binsbergen
24 Justin Monsma
26 Cas Wenmeekers
28 Peter Brouns
28 Roy Ceulemans
30 Gwen Hamers
Juli
01 Ben Reintjens
02 Max Dittmann
05 Piet Franciscus
06 Iskander Bjaoui
07 T. Bastiaens
10 A. Zrara
12 Mathieu Deuss
15 Huub Roex
20 Luc Janssen
21 S. Oudendijk
21 Gino Schepers
22 Hubert Crijns
23 M. Wetzels
24 Jeroen Eggen
25 Wouter Mullenders
27 Jana Noels
27 Ivo Salden
28 Sasha Teeuwen

Vrijwilliger

In elk clubblad nemen we een interview af met een vrijwilliger. Dit keer is Roy Ceulemans aan de beurt, jeugdleider van de C2 jeugd en lid van de activiteitencommissie. 

Roy Ceulemans interviewWat zijn je hobby’s?
Voetbal en tafeltennis.
Wat is je beroep?
Schilder.
Waar ben je werkzaam?
Ik ben zzp’er.
Wat is je leeftijd?
43 jaar.
Wat is je sterrenbeeld?
Kreeft.
Wat is je favoriete eten?
Italiaans, grieks, eigenlijk alles behalve aardappelen.
Wat is je beste eigenschap?
Daar mogen anderen over oordelen.
Wat is je slechtste eigenschap?
Weinig geduld, ik kan moeilijk nee zeggen.
Aan welke mensen heb je een hekel?
Mensen die zogenaamd het beste met anderen voor hebben maar ondertussen alleen met zichzelf bezig zijn.
Wat is je favoriete film?
Braveheart.
Wat is je favoriete muziek?
ACDC, Iron Maiden, Kensington.
Wat is je favoriete tv-programma?
Heb ik niet.
Wat is je mooiste ervaring?
Dat zijn mijn twee kids!! Brian en Bente.
Waar ben je bang voor?
Voor mijn vrouw! Haha nee hoor! Ben niet zo bang aangelegd.
Hoe lang ben je al lid van IVS?
Ongeveer een jaar of vier.
Kun je je voetbalverleden beschrijven?
Ik heb van mijn zesde tot ongeveer mijn veertiende gevoetbald bij V.V.Caesar in Beek en SV Kluis in Geleen.
Hoe ben je als jeugdleider bij IVS terecht gekomen?
Via mijn zoon Brian.
Waar kun je je vreselijk aan ergeren tijdens een training of wedstrijd?
Geen 100% inzet en altijd naar anderen wijzen of de schuld geven.
Wat is je favoriete buitenlandse voetbalclub?
Barca.
Wat is je favoriete voetbalclub in Nederland?interview
Ajax.
Wat is je favoriete speler?
Jari Litmanen en Frank Rijkaard.
Wat is je favoriete sportprogramma?
Studio Sport
Op welke plek buiten Nederland, zou je een jaar willen wonen?
Australië of Nieuw Zeeland. 
Als je een ander beroep zou mogen kiezen, wat zou je dan worden?
Rentenier!!
Welk tv programma zou jij meteen van het scherm afhalen?
Idols, x factor, the voice, holland’s got talent en nog meer van zulke pulp programma’s.
Wat is je laatst bekeken film?
Waarschijnlijk een film van James Bond, voor de rest kijk ik zelden tv.
Wat is je laatst gelezen boek?
Vechtlust, het boek van en over Fernando Ricksen. 

Roy bedankt voor het interview en veel succes verder bij IVS.

Vroeger…

Hier volgt het clubblad jaargang 1 augustus 1988. Met dank aan Wim Ter Haar. 

1  2 
 3  4
5   6
 7  8
 9  10
 11  12

Speler van de Week

IVS 1 – Eindse Boys 1 uitslag 3 – 6

Speler van de Week Mats Eggen022

Speler van de week: Mats Eggen.

Ouder Kind Paastoernooi – 6 april 2015

Ouder Kind paastoernooi 2015024 Ouder Kind paastoernooi 2015043 Ouder Kind paastoernooi 2015092 Ouder Kind paastoernooi 2015031

Op zondag 6 april heeft het jaarlijkse paastoernooi voor ouders en kinderen bij IVS weer plaatsgevonden. Het was echt sportweer, niet te warm, maar zeker ook niet te koud en de hele dag droog! De spelers en de toeschouwers zijn in groten getalen aanwezig en de sfeer is goed. Jacco verzorgt de organisatie rondom de velden en in de kantine zitten Eric en Simone als wedstrijdleiding om alle uitslagen en standen bij te houden. Een aantal trouwe vrijwilligers zorgt voor de hapjes en de drankjes in de kantine. Iedereen is goed voorbereid op datgene wat er aan gaat komen, bij de spelers is er al een lichte spanning voelbaar. Voordat het voetbalfeest kan beginnen, worden alle deelnemers, eenieder is verschenen in een wit t-shirt, op de foto gezet. Dit alvast ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van IVS. Nadat er luchtopnames zijn gemaakt van de witte massa en iedereen zijn of haar warming-up heeft gedaan, gaan de eerste teams naar het hun toegewezen veld toe om hun wedstrijden te spelen. De wedstrijden duren tien minuten en er zijn zes velden uitgezet. Op elk veld staan twee minigoals en elk team bestaat uit twee personen: vader/ moeder met zoon/ dochter. Aangezien er maar liefst 36 teams meedoen, is het belangrijk dat de overgang van de ene serie wedstrijden naar de andere soepel verloopt.

Door de luide stem van Jacco, er worden af en toe spelers naar een andere plek gedirigeerd of gewoonweg weggecommandeerd, blijft de voort er in zitten. Ondergetekende heeft geen onvolkomenheden kunnen ontdekken, die de moeite waard zouden zijn om in dit verslag op te nemen, complimenten voor de organisatie dus. Het is geweldig om te zien hoe zowel jong als oud aan het werk zijn, de ene iets fanatieker dan de andere en duidelijk is ook dat de meiden over het algemeen meer kabaal maken dan de jongens. Of dat komt door hun fanatisme is niet geheel duidelijk geworden. Een ander opvallend feit is dat zo goed als elke ouder fris en fruitig aan het toernooi begint, maar dat de vermoeidheid toch snel zijn weerslag heeft op de uitstraling van een aantal (lees: het grootste deel van de) ouders. De jeugd heeft blijkbaar de meeste adem, maar de vaders en moeders doen toch wel heel erg hun best, eerlijk is eerlijk. Zoals dat bij een toernooi gebruikelijk is, zijn er aan het einde van de dag een aantal winnaars. Bij de F-jeugd zijn dat: Denzel en Marcel. Bij de E- en D-jeugd zijn het: Quinty en Loek. Bij de meisjes C hebben Journey en Frenky gewonnen en Max en Koen wonnen de poule van de C- en B-jeugd. Alle winnaars van harte gefeliciteerd en voor de anderen geldt dat ze volgend jaar wederom een kans hebben om één van de felbegeerde bekers in de wacht te slepen! Nadat alle prijzen in de kantine uitgedeeld zijn, is het tijd om de kelen te smeren en de uitgedroogde lijven te voorzien van de nodige nattigheid. De uurtjes na het voetballen, zijn nog bijzonder gezellig geweest en namens de organisatie wordt iedereen bedankt voor deelname en gezelligheid en hopen we dat de opkomst komend jaar weer zo groot is!

 Ouder Kind paastoernooi Denzel  Ouder Kind paastoernooi Loek  Ouder Kind paastoernooi Journey  Ouder Kind paastoernooi Max

Geschreven door: Evert-Jan Mullenders.

80’s 90’s Party – 20 maart 2015

 80s 90s IVS 2015019  80s 90s IVS 2015004  80s 90s IVS 2015024  80s 90s IVS 2015016

“Wie kent ze nog?” The A-team. Nog nooit van gehoord? Dan was jij vrijdagavond 20 maart niet bij IVS maar de vier helden uit deze populaire TV-serie uit de jaren 80 wel en heb je een meet and greet gemist. Hannibal, crazy Murdock, handsome Peck en natuurlijk B.A. waren speciaal afgereisd naar Berg aan de Maas voor een 80’s/ 90’s party die opgeluisterd werd door de band Kal Makûh en tesamen met een luisterend en ook af en toe swingend publiek opnieuw gezorgd hebben voor een heel gezellige feestavond in de kantine van IVS. Het repertoire van Kal Makûh was goed afgestemd op zowel de oudere als de jongere bezoeker en tijdens de pauzes werd de stilte meteen ingevuld door DJ Danny van der Honing. Kortom, voor ieder wat wils. Ook werd er nog een optreden verzorgd door David Bowie en Tina Turner, waar ook iedereen van heeft genoten. Dat werd bewaarheid door een kleine delegatie van spelers van de B en C jeugd die nu stilletjes onder het stiekem toeziend oog van pap en mam genoten van de derde helft. Natuurlijk was er ook een onaangekondigd prijsje voor de best verklede bezoeker, gewonnen door Bianca Wijnen die spontaan haar kleding aan het thema had aangepast en onder grote hilariteit van haar omstanders verrast werd met een exclusief podium-momentje met natuurlijk the A team. Toch spijt van dit vrijdagavondje bankdrukken? Niet getreurd…we hebben altijd de foto’s nog en dan misschien wel tot een volgende keer!”

80s 90s IVS 2015032 80s 90s IVS 2015042 80s 90s IVS 2015025 80s 90s IVS 2015027

Geschreven door: John Janssen.

Sportoberfest – 2 mei 2015

Sportoberfest022 Sportoberfest037 Sportoberfest042 Sportoberfest094

Op zaterdag 2 mei vond bij IVS het Sportoberfest plaats. De kantine was leuk versierd helemaal in stijl en verschillende personen verschenen in Tiroler kleding. Om 17.30 uur werd gestart met Koosjiete, je kon van te voren een vak kopen. Er waren 300 vakken ter beschikking en er werden slechts dertien vakken niet verkocht. De koe liet wel heel lang op zich wachten eer hij zijn behoefte deed en rond de klok van 20.00 uur was het eindelijk zover. Toen was het natuurlijk de taak van de activiteitencommissie om uit te rekenen in welk vak de koe gescheten had. Nadat de activiteitencommissie het rekensommetje had uitgerekend was het nummer 281. Helaas net één van de nummers die niet verkocht waren. Uit het reglement, dat in de kantine was opgehangen, bleek dat wanneer de koe zijn behoefte zou doen in één van de vakken die niet verkocht was geworden, dan zou het geld ter beschikking worden gesteld aan de club. Voor IVS is dit weer een enorme meevaller!  

Sportoberfest057  Sportoberfest060  Sportoberfest063  Sportoberfest071 
 Sportoberfest075  Sportoberfest080  Sportoberfest077  Sportoberfest054

Rond 19.30 uur werd het tijd om de sportman en/ of sportvrouw van elk team bekend te maken voor de jeugd. De spanning was om te snijden, wie zou het dit jaar worden, ook de spelers van de combi teams van Urmondia mochten meedoen om deze prijs binnen te slepen. Bij de mini F werd het Quin Langerak, bij de F3 Denzel de Bie, bij de F2 Boyd Schepers, bij de F1 Cristo Orie, bij de E2 Bram Aelmans, bij de E1 Joost Jager, bij de D2 Bodhi Brouns, bij de D1 Ian Gloude, bij de C2 Katinka Ummels, bij de C1 Levi Brouns, bij de C Meiden Yun Bei Berg en bij de B1 Koen Ramakers.

Sportoberfest084  Sportoberfest086  Sportoberfest132  Sportoberfest129 
 Sportoberfest125  Sportoberfest122  Sportoberfest101  Sportoberfest102

Ze kregen allemaal een mooie beker die ze in ontvangst mochten nemen en trots werd er nog een foto gemaakt van diegenen die aanwezig waren. Om 21.00 uur begonnen de Tiroler Teufel met hun optreden en in de kantine was de opkomst grandioos, het was heel gezellig, iedereen kwam in de stemming en de voetjes gingen van de vloer en de handjes de lucht in. Rond 22.00 uur werd het tijd om de sportman en sportvrouw voor de senioren bekend te maken. Bij de veteranen werd het Ron Aelmans, bij het dames team Lara van Gulick, bij het tweede elftal Marijn van Gemert en bij het eerste elftal Marc Meys. Ook zij waren trots om de beker in ontvangst te nemen. Na de prijsuitreiking gingen de Tiroler Teufel weer verder met een spetterend optreden en werd doorgefeest tot in de late uurtjes. Kortom een gezellige, druk bezochte feestavond die zeker niet had mogen ontbreken. Activiteitencommissie, bedankt super gedaan! 

Sportoberfest004 Sportoberfest115 Sportoberfest092 Sportoberfest051

Geschreven door: Yolanda Teeuwen. 

Speelgroepje en Schoolvoetbal 

Sinds twee maanden zijn we weer gestart met een speelgroepje bij IVS. De kinderen vanaf drie en een half jaar kunnen dan op een leuke manier kennis maken met voetbal. Wanneer ze oud genoeg zijn, kunnen ze doorschuiven naar de Mini F. De trainingen worden iedere zaterdag gegeven van 10.00 tot 11.00 uur door Jesse Brouns (B jeugd) en Sasha Teeuwen (C1 jeugd). Dus heb je een keer zin om mee te doen, twijfel dan niet en kom gerust een keertje langs.  

speelgroepje006 speelgroepje008 speelgroepje009 speelgroepje005
Ook dit jaar heeft IVS weer voetbaltrainingen aan alle kinderen van de Avonturijn in Berg aan de maas gegeven. Hieronder een aantal foto’s.
Schoolvoetbal 2015 01 Schoolvoetbal 2015 02 Schoolvoetbal 2015 03 Schoolvoetbal 2015 10

Prijsvraag voor de kinderen

Dan is het nu alweer tijd voor de bekendmaking van de uitslag van de rebus uit de vorige Aaftrap. Uit de ingestuurde oplossingen heeft de communicatiecommissie een winnaar gekozen. De winnaar is geworden: Tjorven Skerka, de oplossing was: Het echte vakantie gevoel. Hem wordt een leuke prijs aangeboden.

Ook dit keer is de prijsvraag weer een rebus. De oplossing kun je voor 1 juli 2015 mailen naar redactie@ivsjeugd.nl. Uit alle goede oplossingen wordt er een winnaar getrokken door de Communicatie Commissie. Deze wordt bekend gemaakt in het clubblad van augustus 2015 en zal zijn of haar prijs dan in ontvangst kunnen nemen.

rebus clubblad 12

Prijsvraag voor de senioren

Ook hebben we vanaf nu voor de senioren een prijsvraag, de oplossing van deze woordzoeker kunnen jullie voor 1 juli doormailen naar redactie@ivsjeugd.nl degene met de juiste oplossing kan ook een leuke prijs winnen. Deze wordt bekend gemaakt in het clubblad van augustus 2015. 
woordzoeker 14 001

Wist u dat…

Hebben jullie iets leuks te melden laat het ons dan ook weten. We willen een vaste rubriek “Wist U dat” onder de aandacht brengen, wellicht zijn hier ook leuke vermeldingen van jullie bij, nieuwtjes, gebeurtenissen, enz. Stuur deze naar de redactie op dit emailadres: redactie@ivsjeugd.nl. Alvast bedankt voor jullie medewerking en leuke ideeën zijn altijd welkom!
Wist u dat:

  • Bèr een grote fan van Queen is?
  • Het zomerkamp weer voor de deur staat?
  • U zich aan kunt melden voor de club van 50 om IVS te steunen?
  • De jaarlijkse supergezellige barbecue plaatsvindt op 29 mei?
  • We binnenkort misschien naast onze veteranen ook een veterinnenteam hebben?
  • Al onze jeugdteams in hun poules uitstekend gepresteerd hebben in de voorjaarscompetitie?
  • Er een aantal mensen al druk bezig zijn met de voorbereidingen op het honderdjarig bestaan van IVS?

Activiteitenkalender

23, 24 en 30,31 mei IVS Chel Munsters Toernooi 2015

th

29 mei BBQ IVS 2015

BBQ IVS 2015

19, 20 en 21 juni 2015 IVS Jeugdkamp 2015

groepsfoto kamp 2014

27 juni Feestavond Veteranen 2015

th 1

Vrijwilliger

Het tweede interview wordt gehouden met Elly Heffels, vrijwillger kantine.

interview Elly HeffelsWat zijn uw hobby’s?  
Op de klein kinderen passen, en helpen in de kantine.
Wat is uw beroep?
Ik ben huisvrouw.
Wat is uw leeftijd?
Ik ben 61 jaar.
Wat is uw sterrenbeeld?
Weegschaal.
Wat is uw favoriete eten?

Macaroni.
Wat is uw beste eigenschap?
Ik ben behulpzaam.
Wat is uw slechtste eigenschap?
Roken.
Aan welke mensen hebt u een hekel?
Mensen die liegen.
Wat is uw favoriete film?
Silence of the lambs.
Wat is uw favoriete muziek?
Queen.
Wat is uw favoriete tv-programma?
House.
Wat is uw mooiste ervaring?
De geboorte van onze dochter en kleinkinderen.
Waar bent u bang voor?
Om de kinderen te verliezen.
Hoe lang bent u al lid van IVS?
Vanaf 2004.
Kunt u uw voetbalverleden beschrijven?
Vroeger was bij ons het clublokaal van I.V.S. Bie Sjeng van De Schnieder. Met mijn zussen thee brengen op de fiets naar het voetbalveld toentertijds gelegen op de koningsberg, bekers poetsen, truitjes opvouwen,en gezelligheid alom.
Wat is uw taak bij IVS?
Als vrijwilliger in de kantine helpen waar het kan.
Waar kan u zich vreselijk aan ergeren tijdens een wedstrijd?interview
Aan aanstellerij.
Wat is uw favoriete buitenlandse voetbalclub?
Barcelona.
Wat is uw favoriete voetbalclub in Nederland?
Ajax.
Wat is uw favoriete speler?
Johan Cruijff.
Wat is uw favoriete sportprogramma?
Maandag V.I.
Op welke plek buiten Nederland, zou u een jaar willen wonen?
Oostenrijk.
Als u een ander beroep zou mogen kiezen, wat zou u dan worden?
Sport instructrice.
Welk tv programma zou u meteen van het scherm afhalen?
Utopia.
Wat is uw laatst bekeken film?
Mission imposible.
Wat is uw laatst gelezen boek?
Ha ha een boek voor mijn kleinkind. 

Elly bedankt voor het interview en veel succes verder bij IVS. 

Een reactie plaatsen