JO191 – Born JO191


jo191-born-jo191-008


Voor alle foto’s klik hier!

Zaterdag 19 november 2016, vandaag speelden we onze zesde competitiewedstrijd tegen Born JO192. Op papier een tegenstander waar we van konden winnen, gezien de stand van de competitie. Het was dus zaak om de tegenstander niet te onderschatten en scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen.
Door de laatste blessuregevallen hadden we vandaag een smalle selectie. Gelukkig was Twan weer bereid om de eerste helft uit te helpen. We begonnen aan de wedstrijd met de volgende opstelling: rechtsachter Rick, als centraal duo Wouter en Brian en linksachter Kay. Op het middenveld Juul, Jesse en Sasha. In de voorhoede Tim, Florian en Twan. Op de bank Steef en Sieb. Geblesseerd waren Ruben, Lars en Mike.
Onder frisse omstandigheden begonnen we met veel energie aan de wedstrijd. Al vlak na het begin van de wedstrijd kreeg Florian een kans, maar hij was teveel aan het breien en verspeelde de bal. In de 2e minuut van de eerste helft brak Tim aan de rechterkant door en speelde de bal naar Florian. Hij maakte de voorzet koeltjes af en scoorde de 1 – 0. Een goed begin van de wedstrijd. Vrijwel vanaf de aftrap kreeg Born JO192 een kans om de gelijkmaker te maken, maar goed ingrijpen van Rico voorkwam erger. Ook de hoekschop leverde niets op. Na ongeveer 10 minuten spelen waren er goede kansen voor Tim en Twan, maar de keeper van Born maakte een goede indruk en was attent. Er werd door IVS/URM veel over links gespeeld. Uit een van deze aanvallen over links brak Sasha door en gaf een prima voorzet op Florian. Hij draaide zich goed vrij en scoorde in de linkerhoek. De keeper van Born was kansloos: 2 – 0.
Hierna zakte het spel van IVS/URM weg. We werden wat slordig in de passing. De combinaties vanuit de achterhoede naar het middenveld ging nog wel, maar in de voorhoede was het spel onrustig en slordig. Er was geen onderlinge communicatie en hierdoor ontstonden er misverstanden. Ook de wissels brachten geen veranderingen in het spelbeeld. De tegenstander maakte het ons niet lastig, waardoor de wedstrijd gezapig voortkabbelde. Born verstevigde wel hun verdediging en hoopte met de twee spitsen op een counter. Er ontstond wel ruimte voor ons spel, maar dit werd helaas niet goed benut. Pas in de laatste fase van de eerste helft kwam er weer lijn in het spel. Een 1/2 combinatie tussen Steef en Sasha werd door Sasha hard op het doel geschoten van Born, maar de keeper van Born bokste de bal uit de kruising. Uit de hoekschop van Sieb tikte Twan de bal met zijn rug over de doellijn. Helaas werd de goal van Twan afgekeurd, omdat de hoekschop van Sieb de achterlijn had gepasseerd. Vlak voor rust een mooie combinatie tussen Twan en Sasha op links. Sasha was erdoor en rondde het bekwaam af: 3 – 0. Dit was tevens de ruststand.
In de rust werden de nodige aanwijzingen gegeven en enkele spelersomzettingen toegepast. Ook hadden we voor de tweede helft nog maar één wissel. Twan ging werken, maar heeft toch weer zijn bijdrage geleverd. Twan bedankt voor het uithelpen.
De tweede helft begon voortvarend. Florian brak vanaf links door en gaf een mooie voorzet met zijn buitenkant aan Tim. Hij schoot te zacht in, waardoor de keeper van Born het schot makkelijk kon stoppen. Dezelfde speler brak na een stijlvolle actie op rechts door en gaf nu de voorzet op Florian. Hij schiet de bal hard op doel, maar de prima keeper van Born stopte ook deze inzet. Na wederom een mooie actie van Tim, die steeds beter ging spelen, legde hij de bal weer af op Florian die dit keer wel wist te scoren: 4 – 0. De kansen volgden elkaar nu snel op, maar Wouter en Florian zagen geen kans om ze te benutten. Ook een strakke voorzet van Steef, na een mooie individuele actie, werd net gemist door Sieb. Na een half uur spelen in de tweede helft was er een mooie combinatie tussen Wouter, Steef en Sasha die de bal speelde op Florian. Hij was vrij gespeeld en rondde deze aanval af: 5 – 0. We zaten na deze mooie aanval nog in een jubelstemming en de tegenstander maakte hier gebruik van. Uit een aanval over onze rechterkant werd de bal goed voor gezet. Onze verdediging was even niet attent en de rechterspits van Born tikte de voorzet bij de tweede paal binnen. Een aanval uit het boekje: 5 – 1.
Als antwoord op deze kleine tegenslag een voorzet van Sieb vanaf rechts. De bal blijft in het doelgebied van Born hangen en Florian probeerde via een volley te scoren. Goed ingeschoten, maar de keeper van Born bleek een echte sta-in-de-weg en bokste de bal uit zijn doel. Het bleek uitstel van executie, want een voorzet vanaf links van Sasha werd door Florian binnen gekopt: 6 – 1. De keeper van Born was dit keer kansloos.
Het laatste woord in deze wedstrijd was voor Sasha. Een combinatie tussen Wouter en Tim werd door de man van de assist (Tim) afgelegd op Sasha. Hij tikte de uiteindelijke eindstand binnen: 7 – 1.
Conclusie: een dik verdiende overwinning. Bij vlagen werd er goed gespeeld, maar het kan altijd beter. Ook de complimenten aan de tegenpartij, die ondanks de grote achterstand toch probeerde een doelpunt te scoren met sportieve middelen. Hulde!
Man van de wedstrijd: Tim Wenmeekers. Hij was een constante plaag voor zijn tegenstanders met zijn acties en voetbal gogme. Hij ging niet alleen voor zijn acties, maar had ook oog voor zijn medespelers (inzicht).
Supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en steun, ondanks de kou.
Volgende wedstrijd zaterdag 26 november 2016 om 14.30 uur tegen SVE/ Sittard JO191 op het complex van IVS.

Een reactie plaatsen