JO191 – SVE/ Sittard JO191


Dinsdag 06 december 2016. Vandaag de inhaalwedstrijd tegen onze directe concurrent St SVE/ Sittard JO191 op een doordeweekse dinsdagavond. Voor deze wedstrijd hadden we Max en Twan erbij gevraagd om ons te ondersteunen.

De opstelling was: op doel Rico. Als rechtsback Rick. Als centraal duo Wouter en Brian. Kay begon als linksback. Op het middenveld speelden Juul, Jesse en Sasha. In de voorhoede startten Florian, Tim en Twan. Op de bank zaten Max, Steef, Sieb en Mike.

De belangen van deze wedstrijd waren duidelijk. Er moest gewonnen worden om de competitie nog spannend te houden.

Onder koude en moeilijke omstandigheden werd er aan de wedstrijd begonnen. Nadat beide partijen aan de omstandigheden gewend waren, kreeg Twan al vroeg in de wedstrijd zijn eerste kans. Een pass van Sasha werd door Twan op de juiste waarde geschat. Een simpele lichaamsbeweging en zijn tegenstander gleed onderuit. Twan kon alleen op de keeper af en plaatste de bal in de hoek. De keeper van SVE/ Sittard was kansloos: 1 – 0.
Een positief begin van de wedstrijd. De instelling was duidelijk anders dan afgelopen zaterdag. Beide teams probeerden te voetballen, maar IVS/ URM was de bovenliggende partij. Er waren genoeg kansen om de score uit te breiden. Het duurde tot de 20e minuut voordat de tweede goal viel. Een diepte pass van Brian bereikte Twan die de bal goed aannam en doorbrak aan de linkerkant. Zijn schot belandde dit keer op de paal, maar de goed meegelopen Tim tikte de bal in de rebound binnen: 2 – 0. Ondanks de voorsprong bleef de tegenstander goed partij bieden. De kansjes die ze kregen werden niet goed benut of door onze verdediging tegen gehouden. Na een half uur spelen in de eerste helft zette Steef goed druk op de linkervleugelverdediger van SVE/ Sittard. Hij speelde de bal te kort terug naar zijn keeper. Onze torjäger van Almere City Mike profiteert hiervan en scoort de 3 – 0. Hij had de smaak te pakken. Vlak voor rust pikt Mike een diepte pass van onze achterhoede op en prikte de bal met zijn punt in het doel: 4 – 0. Dit was tevens de ruststand.

In de rust gaven de coaches aan dat we niet moesten verslappen. Blijf je eigen spel spelen en blijf geconcentreerd.

In tegenstelling tot de eerste helft kwam de tegenstander goed uit de startblokken. Een aanval over onze linkerkant bracht Kay in een pijnlijke situatie. Hij schoot de voorzet in zijn eigen doel. Vlak daarna weer een aanval over onze linkerkant (Max had het even moeilijk) en de voorzet belandde dit keer op de lat. Een geluk voor ons. Na ingrijpen vanaf de kant door de coach kwamen we weer enigszins terug in de wedstrijd. Er ontstonden wel wat irritaties op het veld. Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Wouter een terechte gele kaart van de scheids wegens ouweh..ren. Gevolg: het team benadeeld en een speler minder op het veld. De taktiek werd aangepast en ondanks de man minder situatie kreeg Florian een dot van een kans. Deze werd helaas niet benut doordat Florian een verkeerde keus maakte. In plaats van zelf te schieten gaf hij een mislukte pass op Twan. De aangepaste taktiek bleek te werken en we hadden de wedstrijd weer onder controle. De wedstrijd kabbelde langzaam naar het einde zonder dat er iets bijzonders gebeurde. Eindstand: 4 – 1.

Conclusie: een verdiende overwinning met redelijk voetbal. Voor de wedstrijd tegen koploper Lindenheuvel/ Heidebloem JO191 aanstaande zaterdag moet het spel beter.

Twan en Max bedankt voor jullie inzet en uithelpen.
Pluim van de wedstrijd: Steef Janssen. Een speler die niet opvalt in het team door spectaculaire acties. Maar de laatste tijd steeds meer zijn schroom van zich afschudt en beschikt over een gave traptechniek. Dit heeft al menigmaal tot gevaarlijke momenten geleid voor het doel van de tegenstander, waar andere spelers van profiteren.

Ouders, aanhang en supporters bedankt voor jullie steun. Tot de volgende wedstrijd.
Volgende wedstrijd zaterdag 10 december 2016 om 14.30 uur op het complex van Lindenheuvel/ Heidebloem JO191 te Geleen.

Een reactie plaatsen