Lindenheuvel/ H’Bloem JO191 – JO191


Zaterdag 10 december 2016. Vandaag de topper in onder 19 competitie 3e klasse 501. De nummer één Lindenheuvel/ H’Bloem JO191 tegen de nummer twee IVS/ Urmondia JO191. Een affiche die vooraf veel beloofde. De belangen voor deze wedstrijd waren duidelijk. De nummer twee moest vandaag winnen van de nummer één om nog in aanmerking te komen voor een eventueel kampioenschap. Voor deze wedstrijd hadden we Max en Twan erbij gevraagd om ons te ondersteunen.

De opstelling was: op doel Rico. Als rechtsback Rick. Als centraal duo Wouter en Brian. Kay begon als linksback. Op het middenveld speelden Juul, Jesse en Sasha. In de voorhoede startten Florian, Tim en Twan. Op de bank zaten Max, Steef, Sieb, Lars, Ruben en Mike.

Onder prima voetbalomstandigheden werd er aan de wedstrijd begonnen. Lindenheuvel/ H’Bloem gaf al vroeg in de wedstrijd aan hoe scherp ze aan de wedstrijd waren begonnen. Een foutje van Kay bij het uitverdedigen werd al bijna afgestraft, maar Rico was alert en stopte de inzet. Na vijf minuten spelen blokkeerde Juul een snel genomen vrije trap. De scheidsrechter stelde gelijk de norm voor deze wedstrijd en gaf Juul een gele kaart. Gevolg: een man minder situatie en de tegenstander voerde de druk op. Met snel combinatiespel en fysieke kracht probeerden ze al vroeg een doelpunt te forceren. We leken deze moeilijke fase, die veel energie van onze spelers kostte, door te komen maar uiteindelijk viel de goal toch. Een goede voorzet vanaf links werd door Wouter niet goed verwerkt en de spits van de tegenpartij rondde bekwaam af: 1 – 0. Niet veel later weer een aanval over onze linkerkant. Een snelle combinatie werd doeltreffend afgerond: 2 – 0. De tegenstander had de smaak te pakken en wij kwamen niet in ons spel. Elke mogelijke counter van ons werd al vroegtijdig gestopt en in de omschakeling was Lindenheuvel/ H’Bloem levensgevaarlijk. De voorsprong werd dan ook verder uitgebreid en stopte pas bij 6 – 0. Pas in de laatste fase van de eerste helft was de storm, genaamd Lindenheuvel/ H’Bloem, geluwd. We kwamen iets beter in ons eigen spel en kregen wat kleine kansjes. Vlak voor rust dacht iedereen dat Mike met een mooie kopbal na een voorzet van Kay had gescoord, maar dit was gezichtsbedrog. De bal belandde boven op het doel in het net, geen doelpunt. Uiteindelijk scoorde Mike toch, na weer een goede voorzet van Kay. Met een mooie kopbal verraste Mike de keeper van de tegenpartij en scoorde de 6 – 1. Dit was tevens de ruststand.

In de rust probeerden de coaches het moraal nog op te krikken. Maar de spelers waren geknapt. Met een andere tactiek en enkele wisselingen probeerden we toch nog iets te veranderen.

Aanvankelijk leken we iets beter in de wedstrijd te komen. Er werd geknokt en gestreden om nog iets van de wedstrijd te maken. Het spel leek ook meer op ons eigen spel en zelfs de coach van de tegenpartij begon te mopperen op zijn team. Maar de spirit verdween toen een hoekschop van de tegenstander vrij simpel werd binnen gekopt: 7 – 1.

Na een half uur spelen breidde de tegenstander zijn voorsprong uit na een goed uitgespeelde aanval: 8 – 1. In de laatste fase van de tweede helft scoorde Mike nog een doelpunt na een mooie dieptepass van Max: 8 – 2. Uiteindelijk werd de einduitslag 9 – 2 nadat de spits van de tegenpartij een hoekschop met zijn knie in ons doel werkte. Dit was tevens de einduitslag.

Conclusie: een dik verdiende nederlaag, waarin Lindenheuvel/ H’Bloem duidelijk een maatje te groot was. Ik feliciteer hun dan ook namens ons team met het behaalde kampioenschap. Jammer vind ik dat we niet op ons eigen niveau hebben gespeeld. Daarom is het ook belangrijk, dat we meer van dit soort wedstrijden spelen om ons eigen niveau op te krikken.
Max en Twan bedankt voor het uithelpen en jullie inzet.
Man van de wedstrijd: Tim Wenmeekers. Eigenlijk de enige speler die op zijn gebruikelijke goede niveau heeft gespeeld. Speelde gewoon zijn eigen spel en viel op door zijn gevaarlijke acties en dribbels.

Ouders, aanhang en supporters bedankt voor jullie steun. Tot de volgende wedstrijd.
Volgende wedstrijd za 17 december 2016 om 14.30 uur tegen Caesar JO 19-2 op het complex van IVS.

Een reactie plaatsen