OVCS JO193 – JO191


Zaterdag 03 december 2016. Na de laatste thuiswedstrijd tegen Born JO192 op zaterdag 19 november 2016 eindelijk weer een competitiewedstrijd en wel tegen OVCS JO193 te Sittard. De competitie is wat rommelig door de vele wedstrijdwijzigingen en doordeweekse wedstrijden.

De opstelling van vandaag was: op doel Rico. Als rechtsback Rick. Als centraal duo Wouter en Brian. Kay begon als linksback. Op het middenveld speelden Juul, Jesse en Sasha. In de voorhoede startten Steef (zijn eerste basisplaats), Tim en Florian. Op de bank zaten Mike, Sieb, Lars en Ruben.

De voorbereiding op de wedstrijd was matig en te relaxed. Er was een houding van: we wassen dit varkentje wel even. Maar zoals wel vaker aangehaald is, is de stand van de competitie niet bepalend voor het niveau van de tegenstander! OVCS JO 19-3 staat dan wel onderaan, maar dat wil niet zeggen dat we lichtzinnig over deze wedstrijd moesten denken. Dit was even een puntje van aandacht wat voor aanvang van de wedstrijd door de coaches werd aangestipt.

Onder koude omstandigheden werd er aan de wedstrijd begonnen. Het begin was van onze kant redelijk en er ontstonden al vroeg in de wedstrijd kansen. Een uittrap van Rico werd door de verdediging van OVCS slecht verwerkt en Sasha zette druk op de bal. Het blok van Sasha bezorgde de bal bij Florian, die vanaf links doorbrak en de bal met zijn buitenkant rechts voorgaf op de goed meegelopen Juul. Hij maakte het bekwaam af: 0 – 1. De verdediging van OVCS was niet alert aan de wedstrijd begonnen. Een dieptepass van Rick werd goed opgevangen door Florian. De loopactie van Steef naar buiten zorgde ervoor dat Jesse, na een korte pass van Florian, binnendoor de verdediging van OVCS kon passeren en vrij voor de keeper kwam. Jesse rondde het koelbloedig af: 0 – 2. Een snelle voorsprong voor ons na een kleine 10 minuten spelen. In de 17e minuut van de wedstrijd brak Tim vanaf rechts door in de zestienmeter van de tegenstander, maar wist helaas deze kans niet te verzilveren en schoot naast het doel buiten het bereik van de keeper.
Na een onnodige overtreding op het middenveld kreeg OVCS een vrije schop. De bal werd in onze strafschopgebied geplaatst waar Brian de bal ongelukkig wegwerkte. De tegenstander was er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten. Rico was kansloos:
1 – 2.
OVCS kwam beter in de wedstrijd en had een paar behendige spelers die gevaarlijk waren in de counter. Wij raakten de grip op de wedstrijd kwijt. Na een half uur spelen in de eerste helft kwam de tegenstander terug in de wedstrijd. Een uitbraak over onze rechterkant werd slecht verdedigd. De nummer 5 van OVCS kon kappen en draaien zonder dat iemand van ons ingreep. Al vallend gaf hij de bal nog de juiste richting en vaart en het schot draaide naar de kruising. Rico kon er niet bij, ondanks zijn lengte, en het schot plofte binnen: 2 – 2.
Na deze gelijkmaker was het weer een open wedstrijd. De tegenstander wilde meer en was levensgevaarlijk in de omschakeling. Gelukkig voor ons waren we weer wat beter bij de les, maar het liep wel een stuk stroever. Uit een aanval van IVS/URM werd een overtreding gemaakt op een van onze aanvallers op de rand van de zestienmeter. Brian zette zich achter de bal. De aanloop, het schot en het holle geluid van de lat klonk. Vlak voor rust kwamen we toch weer op voorsprong door een actie van Sasha. Ruststand: 2 -3.

In de rust gaven de coaches aan dat het in de tweede helft anders moest. Het was vooral een mentale kwestie. Met een nonchalante instelling gaan we deze wedstrijd niet winnen, was de duidelijke boodschap.

Vanaf de start van de tweede helft leken we de boodschap opgepakt te hebben. Er was nu duidelijk meer inzet en het spel oogde beter. De tegenstander probeerde ons onder druk te zetten, maar kreeg al vroeg in de tweede helft de deksel op de neus. Uit een hoekschop van Steef werd de bal slecht weggewerkt. Wouter pikte de bal op en bracht hem opnieuw voor het doel. Sasha was alert en scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd: 2 – 4. Vlak daarna kreeg Florian een kans, maar zijn schot eindigde op de paal. Na zo’n tien minuten spelen in de tweede helft bouwden we aan een mooie aanval van achteruit. Het begon bij Wouter, die Jesse op het middenveld aanspeelde. Jesse gaf een mooie dieptepass op Florian die alleen op de keeper af ging. De keeper van OVCS was in deze situatie kansloos en Florian scoorde de 2 – 5.
De tegenstander kreeg geen kans meer om terug in de wedstrijd te komen. Ze probeerden het wel, maar de spirit leek verdwenen. Een slechte uittrap van de keeper belandde bij Jesse. Hij zag het lege doel en plaatste de bal van 25 meter in het doel: 2 – 6. De wedstrijd was duidelijk gespeeld. We kregen nog wel kansen om de score uit te breiden (Tim, Florian, Steef en Juul), maar ze gingen er niet in. Eindstand: 2 – 6.

Conclusie: een verdiende overwinning met hopelijk een wijze les. Zonder de juiste instelling kan er geen wedstrijd gewonnen worden, zelfs niet tegen een tegenstander die onderaan de ranglijst staat.
Man van de wedstrijd: De trainer/coach van OVCS JO193. Hij corrigeerde zijn spelers bij buitensporig onsportief gedrag door ze te wisselen. Ik heb nog niet vaak meegemaakt dat trainers/ coaches van de tegenstander Fair Play promoten. Hulde!

Ouders, aanhang en supporters bedankt voor jullie steun. Tot de volgende wedstrijd.
Volgende wedstrijd dinsdag 06 december 2016 om 19.00 uur op het complex van IVS tegen ST SVE/Sittard JO191.

Een reactie plaatsen